Muslimah Writer :)
:)

A secret message for you. I LOVE YOU. Nanti kalau aku dah takde, datang rumah aku, ada kotak dalam almari. Semua tuh love letters yang tak pernah kesampaian untuk kau. Read and Weep :)

Kerinduan.
Wednesday, 5 December 2012 • 22:02 • 0 comments



Aku merajuk semalam. Then okay. Mood swing gitu. Haha, ermmmm, tetibe rasa nak naik roller coaster. Wahai Encik STJ, cuba jangan gedik kay. Triple A aku tuh nak letak mana nanti? Haishhh, susah susah. Dia tanya siapa Encik STJ tuh? Cehh, pura-pura tak tahu. Dia sorang je budak STJ yang aku kenal. Bungekkkk. Nak buat header baru lah. Comel tak? Sumpah aku tak marah semalam. Kecewa sikit lah. Takpe :)

Gaduh, baik balik, tak nak kawan, dia ajak kahwin, bungekkk, gedikk, haha, lawan, basket, rugby, Seteja, gelak, nangis, poyo, pondan, katak, songsang, no. Ic, Jun, Jan, manja, kucing, merajuk, tipu. Topik kita semalaman. Best borak. Walaupun banyak jeda nya, tetap best. Jarang dapat otp, bila dah otp tuh, jadi gila. Dia kata aku kuat merajuk, ehhhh sorry sikit eh, saya kuat laaaaah. Hah, soalan cepumas dia, awak suka saya? Aku cakap lah tak. Dia marah. Haha. Bila aku reply balik, suka lah jugak. Dia okay. Gilaaaa.


Izaty, stop it with that STJ guy :) Okayy, nak cakap nih, I’m an obsesser with pink. Sangat-sangat peminat tegar pink. Tak tahu kenapa. Dulu, tak suka. Say, tuh colour untuk perempuan, sekarang baru aku sedar, aku nih perempuan jugak ken? Hehe. So, semua barang yang aku beli tadi, baik baju, pencil, pemadam, sticky note, sampai bakul sampah pun aku beli pink. Heeeeeeee, kalau nak bagi hadiah ken, bagi aku warna pink. Birthday Izzudin 4 Jan, aku ada alamat dia. Tengok lah apa aku hantar dekat dia. Nak bagi apa? Baju Hariz tuh nanti ken, aku cakap je lah. Masa aku pergi shopping tuh, Uniqlo tutup. Haha. Bohong sunnat. Tinggi 170+. Tinggi ke tuh? Haha, aku 155 je kot. Pendek giler. Pakai wedges pun tetap rendah. Sedih ~

See, aku cakap lagi pasal dia. Stop it lah Izaty oi. Dekat klang je, aku suka guna nama Izaty, dekat sekolah, Dotts. Izaty à Dotts. Pelik. Takpe lah. Rindu RZ panggil aku zaty. Pernah gaduh sampai kerusi patah, tingkap pecah, toreh tangan. Perkara bodoh masa form 2. Form 3 ada Sheryll, bising je ah. Mengumpat je lebih, hahaha. Rindu dia walaupun rumah kitorang sekangkang kera. Nanti nak ajak dia datang rumah, lunch sesama. Borak macam dulu lagi. Kalau sekarang dekat RZ, aku dah dapat Ketua Kelas Unggul dah. Baru nak bangga. First time jadi ketua. Encik Idham je cikgu yang aku boleh arahkan. Haha. Aku ketua, dia guru kelas. Aku yang paling bising. Dia sayang aku. Wehhh, Encik Idham sayang aku wehhhhh, bangga tau.

Tengah dengar lagu Memori Berkasih. Lagu nih ada masa balik dari UKM tuh. Dia nyanyi kat belakang aku. Okayy, rindu dia. Rindu dia. Aku mention Napishh, ‘Weh, aku rindu kau.’ Dia reply, ke rindu orang lain nih? Eh manade. Macam tahu-tahu aje. Hahaaaa. Kantoi sudah. Nak tengok dia main basket lagi lah. Tahun depan aku rasa aku kurang turun court, tak dapat tengok dia dah. Sedihhhhhhhhhhhhhh ~


There are a lot of reasons why I smiled everyday. I can be smiling right now while updating my blog. Sebab ada pembaca setia. Yeayyy. Aku senyum jugak bila dapat message dari maxis ke hotlink ke. Tak kisah lah atas apa alasan pun, aku suka senyum. Kalau ajak gelak, riuh bergegar satu dunia. Laughter is my remedy to all my sorrow.

Nak cakap nih, kalau kau tak boleh nak terima aku apa adanya. Jangan lah buat aku menangis. Kau tegur aku, cakap aku perempuan. Tak elok diri atas kerusi, menjerit-jerit. Well, aku tahu aku salah. Jangan lah cakap berterus terang sangat. Aku tak kisah kau nak tegur aku, tapi ada caranya. Kau pernah tanya aku, ‘kau marah ke aku tegur kau?’ Aku cakap tak. Like seriously, memang aku tak marah. Terkecik hati tuh ada lah. Tapi kau slow, lembap, harap je pandai dalam pelajaran. Jagalah hati orang sikit. Hehhh! Fikir kau bagus sangat ke hah? Then, kau mintak aku baju Uniqlo, takpe, aku tak kisah pun. Tapi sorry ah kalau aku tak boleh bagi.

Aku memang suka menulis. Suka sangaaaaaaaaat. Tak kira lah apa jadi pun, aku tetap akan menulis. Sampai bila-bila. Jadi korang takde hak nak cakap pape. Kalau korang ada blog, mesti cakap ‘Fuhhh, berhabuk, malas giler nak update’ tapi aku tak. Aku akan pastikan aku ada dua jam untuk update and upgrade blog aku. Aku jenis yang suka benda cantik. Aku nak tengok blog aku cantik. Kalau bagi korang, blog aku tak cantik, anda dialu-alukan keluar. Saya boleh bentang red carpet untuk anda. Tak nak baca pun takpe, tak payah follow. Tak payah bukak pun. Hak membaca hak anda! Tapi hak menulis hak saya! Hahahaha. Hak hak hak tuihhh. Yekk, Izaty menjijikkan.

Aku bukan anak mak, bukan anak manja, bukan jugak anak orang kaya. Tak payah lah pandang aku macam anak mak bila aku start menangis tuh. Sikit-sikit rindu mak. Laaaa, kalau nampak aku call tuh, aku call mak aku tau. Dah dia yang bagi syiling, aku call lah dia. Kalau nak aku call kau, topupkan lah aku. Haha. Sumpah, aku kedekut. Tapi aku suka bagi orang makanan. Hehh, locker sangat penuh dengan makanan. Mak manjakan aku ke? Takdelah. Mak cakap nak makan, makan je lah. Takut gemuk ke? Lagi lah tak. Takde masa aku nak fikir pasal berat aku. Kalau aku rasa macam nak puasa, aku puasa je lah. Setakat nih, puasa dah habis ganti. Yeayy, aku berjaya.

Masa cuti, memang pagi bangun subuh. Tidur balik sampai pukul 9 [tipu nih] haha. Then, breakfast, tengok tv, gaduh dengan adik sikit, tarik rambut dia, tendang dia [aku tahu aku ganas] , pergi dapur cari makanan lagi. Tengok mak masak apa, tolong sikit-sikit. Then, makan tengahari. Dah tuh, tengok sinetron Aliya. Besssst, ada Irwansyah and si mata besar, Faris. Then, makan snek, main game kanak-kanak, Diner Dash, Wedding Dash, Diaper Dash, semua Dash ah. Hehhh! Pembaziran waktu. Sampai ke petang. Pergi piano class, pergi tuition, pergi jalan-jalan cari makan untuk dinner. Pizza, KFC, McD, seafood, macam-macam. Masa cuti  dah gemuk. Tahniah Izaty :)


Erm, aku singgah billion tadi beli barang lah. Then, aku amek semua barang aku warna pink and winnie the pooh. Comel je. Tupperware, hanger, cawan, botol air, meja, tuala, handkerchief, semuaaaaaa pink. Kfine, aku ngaku aku memang gedik. 

Assalamualaikum.

Labels: , , , ,


Bonjour!
Izz



Hye, It's AAA here. Welcome to Pastel darls. Loving someone who doesn't love you back hurts like hell, you feel it?
Tekan buttons dekat bawah nih kalau nak tengok Profile, Friends and Tutorials




Babble
Anything?


URL blog not email
Put ur link correctly
No harsh words please?



Moments Together


Credits.
Behind the Scene


Skin by : Illi Shuhada
Template Basecode : Najmi Supian
Header : AtiQah
Linkies code : WANA
Re-Edited : Izaty