Muslimah Writer :)
:)

A secret message for you. I LOVE YOU. Nanti kalau aku dah takde, datang rumah aku, ada kotak dalam almari. Semua tuh love letters yang tak pernah kesampaian untuk kau. Read and Weep :)

My Future :)
Saturday, 23 March 2013 • 22:17 • 1 comments


Assalamualaikum.

Listening to Judika’s Setengah Hati Merindu. Aku tahu takde siapa yang baca blog aku nih. So, nih cerita aku. Bukan untuk tontonan umum. Hanya untuk aku meluahkan perasaan aku. Lagu slow macam nih affect hati aku sangat-sangat. Dan aku tak nak. Aku tak nak terbuai. I AM not okay with all this. Aku tak berapa bagus. I think that I don’t deserve to have all this. Tapi syukur Alhamdulillah, I really have to live to go through with all this.

Result SPM 2012. The moment I went there. Sedih weh. No straight A+. Hanya 20 straight A. Ramai yang aku expect to go up there tak naik. Siapa yang kau harap Izzati weh? Aku harap sangat orang-orang yang aku sayang naik atas tuh. Macam Kak Umi, Kak Yaya, Kak Qiba, and akak-akak yang made my 2012. Serious, ini bukan bodekan. Aku memang sayang dorang. Haha. And Kak Ira, mana kau doh? Aku call kau. Kau cakap otw. Menyirap kot. Tak sampai-sampai ke sudah. Well, next year aku akan naik atas tuh. I cried on that very day. Result SPM 2013 akan ada nama aku sebagai salah satu calon straight A. Aku akan naik pentas tuh and kalahkan Syasya Alina, Shifaa’ Salleh, Suraya Ashikin, Daniel Helmee, Aizuddin Hambali, ‘Izzat Nafis Fawwaz, Muadz Zaki and dia. Aku menangis hari tuh sebab aku takut. Aku takut aku tak dapat kalahkan dia. Risau sangat. Aku nak naik sangat weh. Aku nak tunjuk dekat Aiman Hisyam aku pun boleh berjaya. Weh, thanks for looking down on me. Memang aku main-main. Memang aku tak sesopan Shifaa’ Salleh. Maybe I’m not the best. Persepsi orang dah tak boleh diubah kalau sekali dipandang serong. Tapi just wait. Aku tak membantah kalau korang cakap. Aku tahu aku ada strength untuk jadikan hati aku nih macam batu. Aku akan terus bagi fake smile aku. Aku akan terus berpura-pura aku bahagia. Aku tahan air mata aku dah 5 minggu. Aku tak tunjuk. One day, InsyaAllah.

I’m too childish to look in front for my future. Tapi sedarlah Nur Izzati, kau tuh dah 17 tahun. Tahun nih SPM. Tahun depan PLKN. Tahun depannya lagi dah masuk U. Kau kena betul-betul fikir masa depan. Semalam Abah dah tanya, kau nak masuk U mana. Bengong gila kau cakap kau tak tahu. Kalau boleh aku nak pergi Australia. Macam Iman and Huda. Tapi course apa weh. I’m really interested in being an engineer. Tapi Abah macam nak aku jadi doctor. So, I’m confused right now. Kalau dekat Malaysia, aku boleh je masuk UPM or UITM. Amik Diploma In Music. Then, boleh ajar kanak-kanak main piano. Erm, I just want people to start sedar music itu indah. Indah sangat weh. I feel tenang kalau dengar lagu-lagu nih. Eventhough dalam piano, we always play the classical songs tapi boleh je kita cipta lagu sendiri. Macam aku nih, tak layak lagi nak cipta lagu. Grade 6 tak memadai. Lagi 2 grade je weh. Tapi terpaksa stop sebab aku masuk asrama. I’m not blaming the asrama thingie. Tapi kalau lah, kalau aku tak masuk asrama, tahun nih dah habis dah. Then sambil tunggu result tahun depan boleh je ajar those little kids. Aku dah nak habis dah. Aku tak tahu kenapa tapi tahun nih aku kemaruk nak naik pentas. Kalau boleh everything yang aku lalui, aku nak naik pentas. Untuk NILAM, untuk SPM, untuk CONCERT. Untuk segalanya. And I can commercialise the caklempong. Traditional music can go far. Impian aku.

My future. I’m afraid to think about it. Tapi aku tak boleh nak sempitkan laluan aku nih. Jalan aku jauh lagi. Selama Allah izinkan aku hidup di atas muka bumi ini. Aku tak patut putus asa. Allah ada. Apa yang Allah bagi, mungkin itu yang terbaik untuk aku. Dia nak aku berusaha. Masa Inspirasi Diri harituh, aku percaya akan kemampuan diri aku sendiri. Yes, I can do it. Allah dah pilih jalan untuk aku. Yang terbaik pastinya. InsyaAllah.

  • Aku memang boleh dapat straight A+ SPM 2013.
  • Aku memang boleh buat parents aku bangga dengan aku.
  • Aku memang boleh naik pentas tahun depan.
  • Aku memang boleh berjaya dunia akhirat.
  • Aku memang boleh jadi engineer.
  • Aku memang boleh tutup aurat dengan sempurna.
  • Aku memang boleh dapat gaji besar.
  • Aku memang anak solehah.
  • Aku memang boleh kurus.
  • Aku memang boleh bahagia.
  • Aku memang boleh kalahkan Triple A.
  • Aku memang mampu buat semua nih.


I’m gonna make a difference. Just believe in me. Pinky promise. And let me show you that I AM THE BEST!

Assalamualaikum.

Labels: , , , , , , , , , , ,


Bonjour!
Izz



Hye, It's AAA here. Welcome to Pastel darls. Loving someone who doesn't love you back hurts like hell, you feel it?
Tekan buttons dekat bawah nih kalau nak tengok Profile, Friends and Tutorials




Babble
Anything?


URL blog not email
Put ur link correctly
No harsh words please?



Moments Together


Credits.
Behind the Scene


Skin by : Illi Shuhada
Template Basecode : Najmi Supian
Header : AtiQah
Linkies code : WANA
Re-Edited : Izaty